İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ SÖYLEŞİLERİNİN İLKİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Fakültemiz İç Mimarlık Bölümü’nün düzenlemiş olduğu İç Mimarlık Bölümü Söyleşilerinin ilki İç Mimar Yunus Emre KARA’nın katılımı ile 22 Şubat 2017 Perşembe günü Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirildi. Söyleşiye İçmimarlık bölümü öğretim elemanları ve  öğrencileri katıldı.

İç Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. B. Burak KAPTAN’ın Açılış Konuşması ile başlayan söyleşi Arş. Gör Tuğba LEVENT KASAP’ın  Yunus Emre KARA'nın özgeçmişinden bahsetmesiyle devam etti. İçmimarlık bölümü mezunlarından Yunus Emre KARA yaptığı konuşmada öğrencilerin öncelikle kendi hedeflerini ve felsefelerini belirlemelerini, iş hayatında yapacakları başvurularda bu hedefe göre hareket etmelerini, portfolyolarına koydukları işleri nitelikli tutmaları gerektiğini ve verilen eğitimin dışında kendilerinin merak edip güncel kalmaları gerektiği vurguladı. Yunus Emre KARA ortağı olduğu Zoom TPU'da yapılan işlerden oluşan sunumunu yaptı. Sunumu ve konuşmaları, özellikle birinci sınıf öğrencilerinin içmimarlık yaşam tarzını kavrayabilmeleri konusunda ve diğer öğrencilere de mesleğin pratiği konusunda katkıda bulundu. KARA'nın,  içmimarın tasarlama, uygulama ve iş yönetim süreçleri ile ilgili verdiği bilgiler ve göstermiş olduğu projeler öğrencilerin meslek yaşamları ve felsefelerini oluşturmaları konusunda öğrencileri aydınlattı. Öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından söyleşi sona erdi.

e-gazete haberi için tıklayınız.