ESTÜ Duyurular

2023 - 2024 AKADEMİK YILI MEZUNİYET TÖRENİ

2023 - 2024 AKADEMİK YILI MEZUNİYET TÖRENİ

ESTÜ 2023-24 Akademik Yıla Mezuniyet Töreni 2 Haziran 2024 Pazar günü yapıldı. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bünyesinde gerçekleştirilen ilk tören Dekan Prof. Dr. Osman Tutal, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeleri, Fakülte Kurulu Üyeleri, öğretim elemanları, öğrenciler ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Törende fakülte adına açılış konuşmasını dekan Prof. Dr. Osman Tutal yaptı. Bölümler adına Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Duysal Demirbaş, İçmimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Onur Ülker, Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Özçevik Bilen ile Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilay Ertürk’ün konuşmalarından sonra bölümlerinde dereceye giren öğrencilerin konuşmalarına yer verildi. Bölüm birinci, ikinci ve üçüncülerine çiçeklerini fakültemiz adına aileleri taktim etti. Bölüm başkanlarının diploma ve hediye taktimi sonrasında fotoğraf çekimiyle fakülte mezuniyet töreni sona erdi.

Mezuniyet heyecanı stadyumda yapılan üniversite mezuniyet töreniyle devam etti. Tören kapsamında saat 18.15’te Rektör Prof. Dr. Adnan ÖZCAN, öğretim elemanları, fakülte ve yüksekokul birincileri, Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve saygı duruşunda bulundu. Çelenk sunumu ve saygı duruşunun ardından tören alanına kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Öğretim elemanları ve ardından öğrencilerin stadyum içerisinde misafirleri selamlayarak gerçekleştirdikleri kortej yürüyüşü büyük alkış aldı. Törende Fakültemiz ve İçmimarlık Bölüm Birincisi Eda Nur Daştan, Fakültemiz ikincisi olarak Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü Birincisi Cemre Nur Yiğitbaş, Fakültemiz Üçüncüsü ve Endüstriyel Tasarım Bölümü Birincisi Hatice Buse Şahin ile Fakültemiz Dördüncüsü ve Mimarlık Bölümü Birincisi Alperen Biçer’e ödülleri Rektör Sayın Prof. Dr. Adnan Özcan tarafından takdim edildi. Tören bir veda ritüeli olan keplerin fırlatılması ve sonrasındaki mezuniyet konseriyle son buldu.

ESTÜ 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, büyük bir coşkuyla 2 Haziran 2024 Pazar günü yapıldı. ESTÜ Stadyumunda düzenlenen törene önceki dönem Eskişehir Milletvekili Sayın Metin Nurullah SAZAK, Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Onur KAYA, Prof. Dr. Sayın Yunus ÖZDEMİR, ESTÜ Senato Üyeleri, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

ESTÜ Stadyumundaki tören öncesinde saat 12.00 ile 14.00 arasında ESTÜ’ye bağlı fakülte ve yüksekokullarda mezun öğrenciler ile ailelerine mezuniyet pilavı ikram edildi. Rektör Prof. Dr. Adnan ÖZCAN ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Onur KAYA ve Prof. Dr. Yunus ÖZDEMİR, fakülte ve yüksekokullardaki pilav ikramlarına katılarak mezun öğrencilerimiz ve aileleri ile bir süre sohbet etti.

Tören kapsamında saat 18.15’te Rektör Prof. Dr. Adnan ÖZCAN, öğretim elemanları, fakülte ve yüksekokul birincileri, Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve saygı duruşunda bulundu. Çelenk sunumu ve saygı duruşunun ardından tören alanına kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Öğretim elemanları ve ardından öğrencilerin stadyum içerisinde misafirleri selamlayarak gerçekleştirdikleri kortej yürüyüşü ve ESTÜ proje takımlarından Solar Team aracının geçişi sonrasında ESTÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesine bağlı uçakların stadyum üzerinden geçerek protokol ve tribünleri selamlaması büyük alkış aldı.Törende bölüm birincilerine Rektör Sayın Prof. Dr. Adnan Özcan tarafından ödülleri takdim edildi.