Endüstriyel Tasarım Bölümüne 5 Yıllık Tam Akreditasyon

Endüstriyel Tasarım Akreditasyon Kurulu (ENTAK) tarafından yapılan değerlendirme sonucu tüm ölçütlerde başarılı bulunarak, 5 yıl süreli tam akreditasyon almaya hak kazanan üniversitemiz Endüstriyel Tasarım Bölümü'nün akreditasyon belgesi, ENTAK başkanı Prof. Dr. Sn. Gülay Hasdoğan ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) başkanı Dr. Öğr. Üy. Sn. Aydın Öztoprak ile Üniversite rektörümüz Prof. Dr. Sn. Adnan Özcan, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sn. Osman Tutal ve Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üy. Sn. Duysal Demirbaş'ın katıldığı törenle teslim edilmiştir. Rektörlük binasında yapılan törenin ardından Akreditasyon heyeti tarafından bölümüze ziyaret gerçekleştrilmiş, bölümümüz akademisyenleri ve akreditasyon ekibi ile bir araya gelinmiştir. ENTAK tarafından 4 Nisan 2024 tarihinde açıklanan kararlar sonucunda, Eskişehir Teknik Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Türkiye'nin tam akreditasyon almış ilk üç endüstriyel tasarım lisans programlardan biri olmuştur. Üniversitemiz Endüstriyel Tasarım Eğitimi'nin kalitesinin somutlaştırılmasına katkı sağlayan ve bu kapsamda üniversitemizi ziyaret ederek akreditasyon belgesini teslim eden ENTAK başkanı Prof. Dr. Sn. Gülay Hasdoğan ve ETMK başkanı Dr. Öğr. Üy. Sn. Aydın Öztoprak'a nazik ziyaretleri için teşekkür ederiz. Eskişehir Teknik Üniversitesi, Endüstriyel Tasarım bölümünün niteliğini günden güne arttıran akademisyenlerini ve kaliteli eğitim atmosferini oluşturan öğrencilerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.