Faruk Atalayer Anma Sergisi - Nardugan

Faruk Atalayer Anma Sergisi, 2020 yılında Covid nedeniyle kaybettiğimiz değerli hocamız Faruk Atalayer'in hayatlarına dokunduğu tasarım öğrencilerinin onun anısını yaşatmak ve adını unutturmamak için düzenlediği öğrenci inisiyatifli bir sergidir. Bu yıl ikincisi düzenlenen sergide Faruk Atalayer’in eski öğrencileri ve meslektaşları Turgut Kaçar, Can Atalayer, Yavuz V. Kutucu, Hasan Burak Akyıldız, Mahir Bayram onur konuğu olarak yer almış, ayrıca Atalayer ailesi de sergiye zoom üzerinden katılım göstermiştir. Sergi düzenleme komitesinde İçmimarlık bölümü öğrencileri Zeynep Özlem Candaş, Aybüke Gökçe Ergin, Furkan Yapıcı, Ozan Mert Dizdaroğlu, Fatma Selin Leylek, Cengizhan Kuru, Simge Kılıç, Dilara Bayırcık, Gökhan Erdağ, Danışma Kurulunda ise Arş. Gör. Dr. Seda Canoğlu, Arş. Gör. Aysu C. Yılmaz yer almaktadır.

Serginin ana konusu eski Türklerin aydınlığın karanlığı yenmesini ve günlerin uzamaya başlamasını kutladıkları yeniden doğuş ve aydınlığı simgeleyen "Nardugan" olarak karar verilmiştir. Türkiye’nin her yerinden onu tanıyan insanlardan konu ve manifestoya uygun eserler istenmiş. 50'den fazla eser toplanmıştır.

Sergi açılışı Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık F bloğunda 26 Kasım Cumartesi saat 14.00'de fakülte dekanı Prof. Dr. Osman Tutal’ın konuşmasıyla gerçekleşmiştir.

Faruk Atalayer anısına gerçekleştirilen Nardugan Sergi 11.12.2022 tarihine kadar ziyarete açık olacaktır.