TÜBİTAK-BİDEP, 2209 A VE B PROGRAMLARI 2023/2. DÖNEM SONUÇLARI AÇIKLANDI

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A: Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” ve “2209-B: Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı” 2023/2 dönemi başvurularının destek sonuçları açıklanmıştır.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi; Mimarlık, Endüstriyel Tasarım ile Tekstil ve Moda Tasarımı bölümleri, bu dönemde de önemli başarılar elde etmişlerdir.

2209-A kapsamında; 4'ü Endüstriyel Tasarım bölümü, 3'ü Mimarlık bölümü ve 2'si Tekstil ve Moda Tasarımı bölümü olmak üzere toplamda 9 ödülün sahibi olmuşlardır.

2209-B kapsamında ise 1 Endüstriyel Tasarım bölümü ve 1 Tekstil ve Moda Tasarımı bölümü olmak üzere toplamda 2 adet ödüle layık görülmüşlerdir.

BİDEB kapsamında toplamda 11 ödül alarak bu önemli başarıya imza atan tüm öğrencilerimizi ve danışmanlarını gönülden tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.