Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dış Danışma Kurulu Toplantısı 19 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirildi. Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Alper ÇABUK ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Osman TUTAL moderatörlüğünde gerçekleşen Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dış Danışma Kurulu toplantısına Dış Danışma Kurulu üyeleri;
Celalettin KESİKBAŞ (Eskişehir Sanayi Odası Başkanı)
Nadir KÜPELİ (Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı)
Sertaç ERSAYIN (Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) Başkanı ve WDO World Design Organization Üyesi)
Prof. Dr. Özgen Osman DEMİRBAŞ (Işık Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi)
Göksal GÜNAYDIN (KYS Mobilya Kurucu Ortağı / Tasarımcı)
Şaban ŞAFAK (İç Mimar / KA Mimarlık Kurucu Ortağı)
Halit HALAÇ (Yüksek Mimar, Mimarlık Bölümü Mezunu)
Beril GÖK (Araştırma Görevlisi, İç Mimarlık Bölümü Anadal - Mimarlık Bölümü Çift Anadal mezunu)
Sude DEDEOĞLU (Mimarlık Bölümü son sınıf Öğrencisi ve Fakülte Öğrenci Temsilcisi) ile
Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları ve fakülte idarecileri katıldı.
Prof. Dr. Osman Tutal’ın Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin ve dolayısıyla Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin şeffaflık ve hesap verebilirlik anlayışı çerçevesinde dış paydaşlarla sistematik ve resmi olarak buluşma ve fakülte politikaları ile gelişme ve iyileşme stratejilerini tartıştığı bir platform olma özelliği taşıyan Dış Danışma Kuruluna yönelik bilgilendirme konuşmasıyla başlayan toplantı Mimarlık ve Tasarım Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Alper Çabuk’un 24.12.2020 tarihinde yapılan bir önceki Dış Danışma Kurulu Toplantısına yönelik değerlendirme konuşmasıyla devam etti. Toplantıda Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Engin Kapkın tarafından fakültenin genel tanıtımı, eğitim amaçları ve fakülte eylem planı gibi fakültenin yönettiği süreçlere ilişkin bir bilgilendirme sunumu yapıldı.
Toplantıda, Dış Danışma Kurulu Üyeleri tarafından son dönemde ekonomide yaşanan gelişmelere bağlı olarak kurumlararası ve disiplinlerarası işbirliğinin öneminin daha da artığına dikkat çekilerek rekabet edilebilirliğin koşullarının değiştiği, yenilikçi yaklaşımların üretim sürecine doğrudan katkılar sağlayacağı, tasarımdan finansmana ve üretimden pazarlamaya değer yaratmanın böyle bir dönemde daha da önem kazandığına vurgu yapıldı. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde, Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde ve Eskişehir’de bulunan potansiyel birikimin ve sinerjinin ulusal ve uluslararası alanda görünür kılınması, daha da büyütülmesi ve tasarım dünyasının Türkiye’deki merkezlerinden biri haline getirilme potansiyeline dikkat çekildi. Yer aldığımız rekabet ortamında diğerlerinin de ne yaptığını takip edip kendimizi ifade etme ve anlatma ya da sunma şeklimizi geliştirerek akademik yaşamın paydaşları, profesyoneller, karar vericiler, üreticiler ve son kullanıcıların doğru iletişim stratejisi içinde planlama yanında diğer kent aktörlerinin de katkısıyla Mimarlık ve Tasarım Fakültesi işbirliklerinin nasıl bir değere dönüşeceğine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.