İNÖNÜ PROJELERİ SERGİSİ

Eskişehir Teknik Üniversitesi ile İnönü Belediyesi işbirliği çerçevesinde Hazırlanan İnönü’de Pazar Meydanı Kentsel Tasarım Projesi, Uçuş Okulu Projesi ile Sağlık Merkezi ve Spa Projeleri Sergisi 07 Aralık 2023 tarihinde İnönü Pazar alanında açıldı. Serginin açılış töreni Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan ÖZCAN, İnönü Kaymakamı Tolga USTAOĞLU, İnönü Belediye Başkanı Kadir BOZKURT, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman TUTAL, Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı ÖZÇEVİK ile öğretim üyeleri, öğrenciler ve İnönü halkının katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Eskişehir Teknik Üniversitesi ile İnönü Belediyesi arasında imzalanan protokol ve üniversitemiz Stratejik Planının Toplum İçin Sürdürülebilir Değer Yaratmak amacı kapsamında üretilmiştir. İnönü Belediyesi tarafından önerilen proje konularını temel alan projeler Eskişehir Teknik Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyeleri ve Öğrencileri Tarafından 2022-23 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde projelendirilmiştir.

Sergide İnönü Pazar Meydanı Kentsel Tasarım Projesi (25 proje), Uçuş Okulu Projesi (28 proje) ile Sağlık Merkezi ve Spa Projelerinden (15 proje) oluşan 3 ayrı konuda hazırlanan proje sergisinde 143 tasarımcının 69 projesi yer almıştır.

Yapılan değerlendirmelerde;

İnönü Belediyesi Pazar Meydanı Kentsel Tasarım Projesinde Prof. Dr. Osman TUTAL yürütücülüğünde:

1. Başarılı Proje Grubu: Yaren Gülbey, Cise Orday, Ecem Buse Atıcı, Murat Uçar Yıldırım
  2. Başarılı Proje Grubu: Burak Öztürk, Damla Görnük, Şuheda Güver, Serdar Abdal

İnönü Belediyesi Pazar Meydanı Kentsel Tasarım Projesinde Dr. Öğr. Üyesi Ali ULU yürütücülüğünde:

1. Başarılı Proje Grubu: Merve Özge Çetinkaya, Berfin Tahtalı, Zehra Çelik, Nihat İncekaya

İnönü Uçuş Okulu Projesinde Öğr. Gör. Dr. Gülşah DOĞAN yürütücülüğünde:

1. Başarılı Proje: Hilal Taşdemir
  2. Başarılı Proje: Beyza Daş
  3. Başarılı Proje: Nur Muhammet Ayça

İnönü Sağlık Merkezi ve SPA Projesinde Prof. Dr. Hicran Hanım HALAÇ yürütücülüğünde:

1. Başarılı Proje: Cansu Şavkın