ESTÜ'den Haberler

Öğrencilerimizin Başarısı

Öğrencilerimizin Başarısı

AMORF Doğal Taş Tasarım ve Proje Yarışması' nda Öğrencilerimizin Başarısı

Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin Ticaret Bakanlığı desteğiyle bu sene “Taşa Sanat Kat” mottosuyla 3’üncüsünü düzenlediği AMORF Proje ve Tasarım Yarışması Ödül Töreni bu yıl UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Efes Antik Kenti’nde gerçekleştirildi. AMORF Tasarım Yarışması Ödül Töreni yanında, “Doğal Taş Gala Gecesi Efes’ 22” temasıyla kapsamı genişletilen gecede, 7 kategoride en fazla ihracat yapan 35 firmaya farklı kategorilerde “İhracat Başarı Ödülleri” verilirken “Profesyonel”, “Öğrenci” ve “Sınırsız” olmak üzere 3 farklı alanda toplam 6 adet projeye farklı derecelerde “Amorf Tasarım Ödülleri” verildi.

2021-2022 Jüri üyeleri arasında; Han Tümer Tekin, Melike Altınışık, Emre Arolat, Ömer Selçuk Baz, Bilge Altuğ, Sertaç Ersayın, Tanju Özelgin,  Dürrin Süer, Demet Binan, Heval Zeliha Yüksel, Gökhan Karakuş ve Abdurrahman Çekim gibi birçok başarılı mimar, küratör ve tasarımcının bulunduğu III. AMORF Proje ve Tasarım Yarışması'nda 'Öğrenci Kategorisi 1.'lik Ödülü' nü 'Cadenza Acoustic Panels & System' adlı tasarımıyla üniversitemiz Mimarlık Bölümü lisans öğrencisi Efe Yıldırım kazandı. Akustik ortamın insan konforu, sağlığı ve psikolojisi üzerindeki öneminin vurgulandığı tasarımda; doğal malzeme kullanımı, sürdürülebilirlik, parametrik tasarım ve akıllı bina sistemleri gibi birçok yaklaşım, jüri üyelerinin ve önde gelen ihracatçıların takdirini kazandı.

'Öğrenci Kategorisi 3.'lik Ödülü'nü ise 'Sentire' adlı tasarımıyla üniversitemiz Endüstriyel Tasarım Bölümü yüksek lisans öğrencisi Ekin Yüksel kazandı. Sentire projesi mermer atıkların geri değerlendirilmesini ve popülerleşen iyi oluş kültürüne tütsülük gibi basit bir ürün ile temas etmeyi hedeflemiştir.

 

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Yarışma ile ilgili detaylı bilgi için;

https://marbletrend.com.tr/dogaltas-sektorunde-cifte-odul-toreni/